Zomerkamp Farsi-sprekenden 2019

Zomerkamp Farsi-sprekenden 2019

Het thema van het zomerkamp was: God in mij, God door mij. De centrale tekst was Genesis 1:26-28, waar we lezen dat God ons naar zijn beeld heeft gemaakt. Het doel is om als Hem te worden en Zijn werk te doen. Hoe kunnen we meer gaan lijken op Jezus? Er waren ongeveer 60 deelnemers.

We hebben eerst gesproken over wie ben ik? Dat ging over onze identiteit (wie ik ben in God) en autoriteit (onze verantwoording). Het tweede blok had een pastorale inslag. We hebben gesproken over het gebroken hart. Het tweede onderwerp was goddelijk geloof, ongoddelijk geloof; het is voor christenen met een moslimachtergrond heel belangrijk om te ontdekken welk geloof niet van God komt. Het laatste gedeelte ging over ons geestelijk veld, waar we aan het werk mogen.

Het doorgaan van dit kamp had wat voeten in de aarde. De extra collecte bracht in de afgelopen jaren ongeveer € 3.000,- op, maar deze keer slechts € 1.300,-. Dit is menselijkerwijs te weinig om het door te laten gaan. We hebben een stap in geloof gezet om het toch door te laten gaan.
Een week voordat het zomerkamp zou beginnen werden we vanuit Amerongen gebeld. Er was daar een fout gemaakt met een dubbele boeking. Als we het kamp een dag zouden kunnen vervroegen, dan kon het doorgaan. Er werd ons een halve dag extra en een korting van € 1.000- geboden. Daar zijn we op ingegaan. Onze gastsprekers waren ook flexibel en zo hebben we alles een dag verschoven. Wat een geweldige God hebben wij!

De doelen van het zomerkamp zijn bereikt. In getuigenissen hebben we gehoord: mijn ogen zijn opengegaan en nu zie ik waar mijn werkveld is. Een bijzonder getuigenis is van een vrouw, die 15 jaar geleden een lied had gemaakt, maar niet zo goed kan zingen. Toen is zij belachelijk gemaakt. Zij had een gesprek met de gastspreker over onze verantwoording en zij had haar verlangen gedeeld om er iets mee te doen. Hij heeft voor haar gebeden. Aan het eind van het zomerkamp hadden we een gezellige avond. We voelden dat we die moesten afsluiten met God. Iemand droeg wat van zijn eigen gedichten voor en toen hebben we deze vrouw gevraagd. Voor haar was dit een bevrijding. Zij heeft eerst verteld wat er met haar gebeurd is en daarna heeft zij haar lied gezongen.