Zesde Rio-reis Rudy van der Most (1)

Zesde Rio-reis Rudy van der Most (1)

We schrijven 13 november 2019.
We zijn een week geleden aangekomen hier in Rio de Janairo. En het was een heel roerige week. We zijn bij hele rijke mensen geweest, maar ook bij hele arme mensen.
We hebben in 2014 met behulp van Metterdaad een huis gekocht aan de rand van Juramento. Maar dat is nu afbetaald en kon dus op naam komen te staan van stichting Aprisco. Maar ja, die bureaucratie hier is nog een graatje erger als in Nederland. En dan druk ik mij nog zachtjes uit. Maar we hebben het met wat extra gebed samen voor elkaar gekregen en in mei 2020 gaan we daar verder aan het werk.

Een 20 minuten rijden daar vandaan, als het verkeer mee zit, ligt de wijk Costa Barros. En daar zijn we bezig met een groot project om de kinderen te trainen in BHV, EHBO, brandweer etcetera. Pastor Antonio is daar een gerenommeerde Pastor en hem helpen we hier bij. Geweldig is om te zien in deze wijk is, dat je geeft ze wat middelen in handen, wat natuurlijk geld kost en ze weten dat te vermenigvuldigen en mee aan de gang te gaan. Het staat niet stil als je daar weg gaat. En dat is zo mooi om te zien. Maar er was een nood. Bij één van de huisjes was brand geweest en heel het dak lag eraf.

14 november
In de middag hebben we de klus afgemaakt, maar we moesten poncho’s aan om een beetje droog te blijven.