Wij zijn Piet en Marie-José Borst respectievelijk 62 en 60 jaar oud. Marie-José is qua geboortedag de tweelingzus van Erna. Wij hebben 3 zoons van rond de 30 jaar, waarvan Jesse ook in de gemeente komt. Wij komen oorspronkelijk uit Schagen en zijn elkaar tegengekomen in Den Haag en hebben ook in Tiel gewoond. Sinds 1989 wonen wij in Alkmaar. Wij hebben in de 90er jaren een bediening gehad in Schagen waar aan het gemeentestichtend werk van Vriendschap leiding hebben gegeven. Piet is in 1977 tot geloof gekomen geraakt door wat God deed met Israël. Sinds de zomer van 1999 komen we in deze gemeente en hebben daar 10 jaar het kringenwerk geleid en ook een korte periode deel gemaakt van het oudstenteam. Dat was best een moeilijke tijd in de tijd met grote spanningen in de gemeente. Na die periode stonden we minder op de voorgrond. Piet werd lid van het combo en Marie José gaf les op de taalschool en in het bezoekwerk.

Piet is gevraagd om deel te nemen aan het leiderschapsteam. De afgelopen jaren was hij samen met Jesse lid van de Kascommissie en daarin geholpen om een aantal stappen te zetten op financieel gebied. Hij heeft een zelfstandig bureau op het gebied waarin hij verzekeraars adviseert en nieuwe initiatieven ondersteunt en dus goed thuis op financieel gebied.

Wij voelen ons thuis in de gemeente zeker nu die in de huidige setting wat minder massaal is. De interne tegenstellingen zijn ook minder geworden. In de gemeente heb ik een aantal maal getuigd van de leiding die we mochten ontvangen in de afgelopen jaren in belangrijke stappen betreffende de terreinen waar we op actief zijn zoals de wiskunde en de geschiedenis. Daar zaten best frappante bevestigingen tussen die door Pieter-Jan werden uitgesproken, zoals bij de start van het geschiedenis project : de decennium-serie. Maar ook nu ervaren we nog regelmatig dat de Heer leiding geeft. Het is fijn omdat dit door te geven aan anderen in de gemeente ter bemoediging vanaf het podium of in persoonlijke gesprekken.
Nu en in de toekomst raken veel mensen hun houvast kwijt en het zoeken wordt sterker. Dit ervaren we in de contacten die we buiten de gemeente hebben opgebouwd. Hier hebben we bijzondere dingen in mogen ervaren.

We verwachten dat de onrust in de samenleving meer gaat worden en de radeloosheid toeneemt. We verwachten een nog moeilijker tijd. Aan de andere kant ervaar ik ook dat God oplossingen wil geven en hiertoe sleutels uitdeelt. Hierdoor kan Hij zich grootmaken. We verwachten dat veel mensen God gaan zoeken en we ervaren dat Citylight daar een visie voor heeft om een brug te slaan naar deze mensen. Om het leiderschap te versterken in deze uitdagende tijd stelt Piet zich beschikbaar als lid van het leiderschapsteam.