Farsi gemeente

Farsi gemeente

In Noord-Holland zijn er Farsi sprekende huisgemeenten in Alkmaar, Den Helder en Hoorn. Wij ondersteunen deze gemeentes door opbouw van het leiderschap, het geven van trainingen, bemoedigen, preken.

De bijeenkomsten hebben een echte familiesfeer. Ontmoeting met elkaar is heel belangrijk. Dit staat ook centraal in de celebrations, waarbij minstens een derde van de bezoekers nieuwe mensen zijn die God nog niet kennen. We ontmoeten elkaar in een echte Farsi-atmosfeer. Liefde en verbondenheid met elkaar staat centraal. We hebben een gezamenlijke maaltijd en vertellen mensen het evangelie. Veel mensen geven hun leven aan Christus. In 2016 zijn er meer dan 80 mensen gedoopt! De meeste mensen weten nog bijna niets over God, het evangelie of de Bijbel. We hebben verschillende onderwijsprogramma’s die we kunnen aanbieden. Mensen die eerst bijna niets van het geloof afweten, zien we groeien, hun gaven en talenten ontdekken, de gemeente daarmee dienen en discipelen worden van Jezus. En dat is waar onze bediening voor staat.

Op het encounter weekend worden mensen bij het kruis gebracht voor een heel persoonlijke ontmoeting met God. Een jonge man was tussen zijn tiende en twaalfde jaar misbruikt door een oom, hij was agressief, zat vol zelfhaat, kon zichzelf niet in de spiegel aankijken en had ruzie met zijn vader en moeder. Op het encounter weekend heeft hij zijn verhaal voor het eerst van zijn leven met iemand gedeeld. En ook bij God gebracht. Hij heeft de stap genomen tot vergeving en is begonnen zichzelf te accepteren. De rust werd zichtbaar in zijn ogen. Bijzonder is ook dat ons leiderschapsteam uit Alkmaar op dit weekend les heeft gegeven! Het resul-
taat van ruim twee jaar bouwen in hun leven werd in dit weekend zichtbaar. Zij konden anderen onderwijzen en getuigen van wat God in hun leven gedaan had.