Lar da Infância Nieuws

Lar da Infância Nieuws

Ons kinderhuis is al heel gezellig maar gelukkig wordt er ook regelmatig een feestje gevierd. Bij deze even een weetje over een feestdag in Brazilië. Het is de “Dag van het Kind” dat betekent een (nationale) feestdag en word gevierd op 12 oktober, het is ook de feestdag van de patroonheilige van Brazilië. Buurtsupers blijven slechts tot één uur ´s middags open, gemeentelijke loketten zijn gesloten. En de kinderen in Brazilië staan op een voetstuk. Aandacht én aandacht. Speelgoedwinkels doen enorm goede zaken. Die blijven deze dag bijna de hele dag open. Want veel mama´s en papa´s moeten hard werken voor de kost en zien geen kans een presentje te kopen vóór de feestdag. Dat moet noodgedwongen op de Dag van het Kind zelf.
Voor ouders waarvan de kinderen op de Lar zijn is zomaar een cadeautje kopen niet mogelijk. Daarom zijn we blij met mensen die aan onze kinderen denken op deze speciale dag. Dit jaar werden we verrast door een aantal studenten (-rechten) uit onze stad. Ze vertelden dat ze een speelgoedactie hadden gehouden voor de dag van het kind en vroegen wanneer zij het ingezamelde speelgoed konden brengen. Op 11 oktober kwamen ze met twee grote dozen vol speelgoed voor de kinderen van de Lar! Tweedehands, maar ook veel nieuw speelgoed.
In vele steden verzorgen gemeentebesturen iets speciaals voor de kinderen zo hebben wij een trampoline van de Gemeente S. José te leen gekregen. Zelf hebben we samen met het schooltje dat op ons terrein staat voor suikerspinnen, popcorn en een optredende clown gezorgd ook hebben we een ritje met een treintje door de stad gemaakt. We hebben de activiteiten verdeeld over een aantal dagen. Het allerbelangrijkste blijven de blijde gezichtjes van de kinderen. Geen twijfel mogelijk, het is feest!

Verder zijn Hennie en Nico in Nederland geweest. Het is al weer jaren geleden dat zij samen in Nederland waren. Deze keer om bij hun kinderen en kleinkinderen te zijn. Hennie is al in juli in Nederland aangekomen en heeft de geboorte van kleinzoon Bob mee mogen maken. Nico is begin oktober in Nederland gekomen, nog net op tijd voor de geboorte van hun kleinzoon Jake. Wat fantastisch dat ze hier bij kunnen zijn!
Op 26 oktober hebben wij ”het bestuur van de Lar in Nederland”, bestaande uit Gerrit van der Starre, Ed Veldhuijzen van Zanten en Ingrid Westdijk, een gezellige ontmoetingsdag gehad met Nico en Hennie. Het is leuk om te horen hoe het nú in het kinderhuis gaat, maar natuurlijk zijn er ook wat serieuzere zaken besproken. Het is mooi om te zien hoe God door Nico en Hennie heen werkt en dat zij liefdevol de kinderen opvangen die dit zó nodig hebben. Zo vertelde ze over het feit dat sommige kinderen tijdens het weekend waarin ze thuis zijn, nauwelijks verzorgd worden en bijna niets te eten krijgen. Dit is goed te zien aan de extra porties eten die op maandag worden uitgedeeld en echt nodig zijn. Wat fijn dat wij voor die extra boterhammen kunnen zorgen maar het doet je ook beseffen dat ons kinderhuis nog steeds hard nodig is. Ook hoorde we een verhaal over iemand die vroeger als kind in de Lar geweest is maar als volwassenen volledig van het padje af geraakt was. Zij vond ergens achter in een kast de bijbel die ze van “ons” kinderhuis had gekregen. Ze is er in gaan lezen, dat was de eerste aanzet voor een terugkeer naar God, nu is ze overtuigd christen. Fijn om dit soort verhalen te horen want ons kinderhuis is niet alleen om buikjes te vullen maar ook voor geestelijk voedsel, wat je als kind leert is belangrijk voor de rest van je leven. Inmiddels zijn Nico en Hennie weer terug naar Brazilië. Hennie zal zich nog niet in kunnen zetten vanwege een burn-out. Er zijn al veel mensen die voor herstel van Hennie bidden, want bidden helpt. Wilt U ook aan Hennie denken in uw gebed? Nico en Hennie jullie doen fantastisch werk in het kinderhuis, bewonderenswaardig dat jullie je leven zo inzetten voor anderen. Heel mooi!

Kerstfeest in Brazilië 2019

Dit stukje werd eind oktober geschreven. Vreemd idee om dan een stukje te schrijven over Kerst, hoewel…… de eerste pepernoten liggen al weer in de winkels. Toch is het belangrijk om over het Kerstfeest na te denken. De komst van onze Heer en Heiland was lang voorzegt en het Woord van God is waarheid en leven. Dat is wat wij onze kinderen in ons Kinderhuis vertellen, óók aan hun ouders. Want met de komst van de Heere Jezus is er in deze wereld iets veranderd en dát moet worden verteld. Binnenkort wordt er begonnen met de voorbereidingen voor een Kerstspel, de leidsters zijn al druk bezig met het uitdenken van allerlei activiteiten rondom de Kerstviering om alle kinderen er bij te betrekken. Dat lukt ieder jaar weer, omdat de voorbereidingen in gebed voor de troon van God worden gebracht. Ook aan de ouders wordt het Evangelie gebracht tijdens de Kerstviering. Ook zij hebben Jezus nodig, juist in hun moeilijke omstandigheden. De Kerstviering in ons Kinderhuis is dan ook een heel sociaal gebeuren, er wordt een gezellige feestmaaltijd aangeboden en voor de kinderen is er een cadeautje, net zoals bij ons met Sinterklaas. De ouders zijn vaak niet in staat om met Kerst cadeautjes te geven en toch is het heel belangrijk voor kinderen om iets feestelijks te ontvangen. Daarom voeren wij ieder jaar een actie voor de kerstcadeautjes voor onze kinderen. Wij zijn blij dat wij op dit ogenblik 108 kinderen mogen verzorgen en op die manier de moeders in staat stellen om in hun levensonderhoud te voorzien. Tot dusverre is het, mede dankzij uw hulp, ieder jaar weer gelukt om alle kinderen een cadeautje te geven. Doet u ook dit jaar weer mee?
Meer informatie is te vinden op onze digitale nieuwsbrief waar deze stukjes in staan maar nog veel meer:
http://www.lardainfancia.org/wp-content/uploads/2019/12/Nieuwsbrief-december-2019.pdf Wilt U meer lezen over ons kinderhuis kijkt U dan eens op onze website. http://www.lardainfancia.org/