fam. Woudstra in Heidebeek

fam. Woudstra in Heidebeek

Leven met een missie en uit geloof
Bijbelonderwijs dat levens veranderend, begrijpelijk en praktisch is. De Coffee Corner (soort van kantine) op Heidebeek overzien. Jongere medewerkers stimuleren en begeleiden in hun bediening. Vluchtelingvrouwen ontmoeten in een veilige omgeving. Naar India met het hele gezin om een fulltime bijbelcursus van drie maanden op te zetten. Een leidersteam bijstaan met (theologisch) advies. Dit is zomaar een greep uit de verantwoordelijkheden en taken waar we maar al te graag onze tanden inzetten. “We”, dat zijn Johannes, Jantien, Anouk, Joël en Eliza Woudstra.

Wat doen wij zoal?
Johannes werkt sinds december 2003 bij Jeugd met een Opdracht Heidebeek in Heerde (zie hieronder). De focus van zijn bediening is het runnen van bijbelcursussen en -seminars, van negen maanden lang tot een avond. In 2016 heeft hij de drie maanden fulltime cursus Bible For Life opgezet. Een van de redenen om zich te richten op bijbelonderwijs is dit: niets dan een complete Bijbel maakt een complete christen (naar A.W. Tozer). De Bijbel is altijd essentieel geweest in discipelschap en het toerusten van zendelingen en actieve gelovigen. De gehele Bijbel, Oude en Nieuwe Testament, wetten, profeten, brieven enz. Eén van de onderwerpen waar hij graag over spreekt is het verhaal van de Bijbel: wat is het overkoepelende, samenbindende verhaal van God waar wij van mogen leven en aan mogen deelnemen.

Jantien kwam in het voorjaar van 2006 bij Heidebeek. In 2007 trouwden zij en Johannes. De eerste jaren organiseerde ze korte zendingsreizen in de zomer, zodat jongeren konden ervaren wat zending is. Na de geboorte van de oudste, Anouk, in 2010 richt ze zich op het gezin. Daarnaast heeft ze allerlei evenementen helpen organiseren, overziet ze de Coffee Corner op Heidebeek en werkt ze mee met de bediening Luz. Luz is er voor vluchtelingenvrouwen, om hen een veilige plek te bieden, te helpen integreren en bijbelverhalen te horen. Ook organiseert Jantien met een klein team ‘Passieavonden’. Op deze avonden deelt iemand een passie over een onderwerp waar de meesten van ons mee te maken krijgen in het dagelijks leven: bewust leven in relatie tot onze wereld, tuinieren, voor je auto zorgen, kleding, ecologisch wassen enz.

Jeugd met een Opdracht Heidebeek
Jeugd met een Opdracht (JmeO) Heidebeek, gevestigd in Heerde, is onderdeel van Youth With A Mission (YWAM). Heidebeek is een van de meer dan duizend centra die deze interkerkelijke zendingsorganisatie in zo’n honderdtachtig landen heeft. Bij de organisatie werken wereldwijd bijna 20.000 medewerkers. JmeO Heidebeek mobiliseert (vooral jonge) mensen voor zending en evangelisatie. De organisatie rust hen toe voor de Grote Opdracht (Mattheüs 28:19) door opleidingen, korte cursussen, evangelisatieprojecten, jeugdweekenden en zendingsreizen aan te bieden.