Een mooi bloei moment

Een mooi bloei moment

Lieve familie en vrienden,

Het is maart. We genieten van de lente, maar weten dat de groei- en bloeiperiode van de geestelijke natuur niet afhangt van de seizoenen. Terugkijkend op de afgelopen (winter)periode zijn we dankbaar dat we zijn wie we zijn in Christus en waar Hij ons geplaatst heeft om goede daden te doen. We zien bloei in ons leven en in de dingen die we hier in Câmpina al drie jaar mogen doen. Een mooi ‘bloei’moment beleefden we op een van de tieneravonden. Ana zag tijdens het gebed een straat vol diamanten en aan het eind ervan een stralend verblindend licht. Voor haar een bijzondere en ontroerende ervaring. Sindsdien zien we hoe ze dichter bij God is gekomen. Ana kennen we als een meisje dat al maanden niet meer naar de zondagschool kwam vanwege de onrust die daar regelmatig heerst. Nu heeft ze helemaal haar plek gevonden op de pre-tienergroep.

De altijd stralende Stefania zorgde voor veel leven op de tieneravonden. Tot het moment dat haar vader haar verbood om te komen. We zijn orthodox was zijn reden en horen niet bij de bekeerlingen (zo staan we als christenen bekend bij de Roemenen) Een erg moeilijke tijd brak aan voor Stefania. Haar afwezigheid werd duidelijk gemist. Plotseling kreeg Marieke een app-je van Stefania wanneer er weer tieners is. We haalden haar op en ze werd met veel gejuich weer (letterlijk) in de armen gesloten. Een ontroerend moment voor ons allemaal.

Over een maand zijn we weer in Nederland. We zien ernaar uit om jullie te ontmoeten en meer te vertellen van de mooie dingen die we meemaken. Je bent welkom op de volgende data:

  • Zondag 28 april 10 uur – presentatie tijdens de dienst gemeente Bergen
  • Zondag 28 april 15 uur – Open huis
  • Dinsdag 30 april 10 uur – presentatie seniorenochtend
  • Woensdag 1 mei 20 uur – kring fam. Klomp

Daarnaast zijn we Goede Vrijdag 19 April en Paaszondag 21 April te vinden in de gemeente. Wil je ons op een ander moment zien? Mail of bel dan even: jmbaks@live.nl/ 076-2844640

Groetjes, Jeroen en Marieke