De speeltuin van het kinderhuis

De speeltuin van het kinderhuis

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Tja, wij hebben net het winterseizoen achter de rug en kijken uit naar de lente en het wat betere weer. Maar in Brazilië is het nog volop zomer, gemiddeld is het zo’n 30 graden op dit moment. En de zomervakantie, die in Brazilië van december tot half februari loopt, is nog maar nauwelijks achter de rug. Daarna komt ook nog het carnaval. Dit is een heel leuk en groot feest in Brazilië dat zeker gevierd moet worden. Dit jaar was het carnaval van 21 tot 26 februari. Pas na het carnaval begint het schooljaar echt. Dus we kunnen wel zeggen dat het schooljaar eigenlijk van maart tot december loopt. Ook al wordt het wel winter in Brazilië, echt koud wordt het niet echt overdag. ’s Nachts kan het wel flink afkoelen. De kinderen kunnen gewoon hun korte broek en teenslippers aan houden en iedere dag heerlijk buiten spelen. Gelukkig is er van alles te doen voor de kinderen van ons kinderhuis zoals voetballen, touwtjespringen, tafeltennis en de speeltuin. Alleen is de speeltuin een beetje vervallen en er moet ook voor wat meer veiligheid gezorgd worden. Daarom heeft deze echt een opknapbeurt nodig. Er is een houten huisje dat er niet meer uitziet en eigenlijk wel een beetje gevaarlijk is geworden (lees uit elkaar begint te vallen) en na toch wel een aantal opknappogingen echt vervangen moet worden. Voor meer veiligheid willen we graag rubberen tegels onder de speeltoestellen leggen. De grond is erg hard en als de kinderen vallen is dit erg vervelend.
We zijn blij dat wij op 19 april a.s. een collecte mogen houden in Citylight voor dit project. We hopen zo weer een mooie en veilige speeltuin voor de kinderen kunnen realiseren.
Kijk voor meer informatie op onze website www.lardainfacia.org Ook voor het laatste nieuws kunt U altijd een kijkje nemen op onze site. In mei 2020 komt onze nieuwsbrief weer uit.