de Arabische kerk

de Arabische kerk

De Arabische kerk wordt o.a. geleid door Gabi Yachoue. Gabi komt uit Syrië, is getrouwd met Hanadi en samen hebben ze 3 kinderen. De ouders van Hanadi wonen naast hun en haar moeder Jeanet geeft eveneens leiding aan de kerk.

Gabi is 13 jaar geleden naar Nederland gekomen en heeft een roeping vd Heer gekregen voor Arabische mensen in Nederland. Zijn tekst hierbij is uit Openbaring 3: 7,8: Die de sleutel van David heeft. Die opent en niemand sluit en Hij sluit en niemand opent.

Om de 2 weken is er een samenkomst op de zondagmiddag in Citylight. De opkomst van het aantal mensen is zeer wisselend, soms een paar gezinnen, soms minder. Meestal spreekt Gabi, maar er komen ook gastsprekers, zoals op 14 april. Dan zal Guus Keilman spreken (met vertaling uiteraard). Iedereen is welkom, ook als je niet uit een Arabisch sprekend land komt.

Er is veel samenwerking met andere Arabische kerken in Nederland.

Gabi bezoekt daarnaast Arabische mensen om ze te bemoedigen en met ze te bidden.

Hanadi en Jeanet geven leiding aan een groep Arabische vrouwen in Heerhugowaard. Deze vrouwen komen samen in een katholieke kerk.

Het werk vraagt veel van ze. Gabi heeft gewoon een baan en moet door gezondheidsomstandigheden van Hanadi ook veel voor zijn kinderen zorgen. Gelukkig met hulp van zijn schoonouders. Ze ervaren dat hun 1ste prioriteiten het gezin is.

Iedereen is altijd welkom bij de diensten op zondagmiddag.