Corona Gebruiksplan

 1. Het gebruik van het gebouw is op eigen risico. Behoort u tot een risicogroep, maakt u dan aan de hand van de actuele RIVM-adviezen een afweging of uw gezondheidssituatie het toelaat de dienst of bijeenkomst bij te wonen.
 2. Met klachten (verkoudheid, hoesten, niezen, loopneus) en uiteraard bij een positieve test, komt u niet naar CLA.
 3. Bij binnenkomst in het gebouw desinfecteert u uw handen met de gereedstaande middelen.
 4. We schudden geen handen.
 5. We houden anderhalvemeter afstand van elkaar.
  We vragen u om bij binnenkomst meteen te gaan zitten en niet rond te lopen. Ook na de dienst zoekt u een plaats aan één van de gesprekstafels of in een zitje in de foyer en gaat u niet rondlopen. Dit om het gevaar op besmetting te beperken; ook voor voetbalstadions en theaters geldt de verplichting van vaste zitplaatsen.
 6. Binnen het gebouw dragen we een mondkapje, zodra u op uw plaats zit, mag het af.
 7. Er is vooralsnog geen limiet op het aantal bezoekers, aanmelden via meevieren.nl is dus niet nodig.
 8. Iedereen die het gebouw wil gebruiken voor een bijeenkomst of een vergadering, alleen of in een groep (2 personen of meer), meldt zich uiterlijk 3 werkdagen van tevoren per e-mail bij het kantoor (info@citylightalkmaar.nl). Zo weten we wie er in het gebouw zijn en hoeveel mensen er in totaal aanwezig zijn. Zijn er op enig moment volgens de planning te veel mensen aanwezig? Dan zoeken we samen naar een nieuwe datum.
 9. Elke aangemelde en goedgekeurde bijeenkomst vindt plaats in de aangewezen ruimte en binnen het afgesproken tijdvak. Elke groep blijft tijdens de bijeenkomst in de afgesproken ruimte. De eerste die in de afgesproken ruimte komt, opent direct het raam, in verband met ventilatie.
 10. De keuken is open tijdens bijeenkomsten/vergaderingen, wanneer bij de aanmelding voldoende mensen worden opgegeven om in de keuken te werken en om deze na afloop schoon achter te laten volgens de in de keuken opgehangen instructies.
  Om ook in de keuken voldoende afstand van elkaar te kunnen houden, maakt slechts één groep tegelijk gebruik van de keuken.
 11. De organisator of groepsleider van de bijeenkomst is verantwoordelijk voor de naleving van het gebruiksplan. Iedereen volgt zijn/haar aanwijzingen op.
 12. Scherpt de (lokale of landelijke) overheid de regels aan en zijn deze regels strenger dan de regels uit dit plan, dan gaan de regels van de overheid voor.
 13. De meest actuele versie van dit gebruiksplan is hier te vinden en in Churchbook.