Gemeente Alpha

Vanaf woensdag 13 september 2023 starten we in Citylight weer met een nieuwe Alpha cursus. Of je nu jong bent of senior, lang gelovig, pas tot geloof bent gekomen of aan het onderzoeken bent, we gaan met elkaar ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt en hoe je mensen kunt bereiken met het evangelie van Jezus Christus.

De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook heel gezellig! We beginnen de avond met koffie en iets lekkers. Vervolgens gaan we een filmpje over een onderwerp bekijken en na afloop van het filmpje met elkaar hierover in gesprek.

 • Ben jij op zoek naar de zin van het leven, wil je meer weten over het christelijk geloof, of zoek je een kerk, dan is de Alpha cursus iets voor jou!
 • Of Misschien kom je al heel wat jaren in CityLight en denk je: Waarom zou ik Alpha moeten volgen? Wat kan ik ervan leren? Doordat je in gesprek gaat over de verschillende onderwerpen leer je van elkaar, verdiept het je geloof en leer je hoe je mensen kunt bereiken met het evangelie.

We zullen zowel bestaande kringen inzetten als nieuwe gelegenheidskringen formeren. Voor deze kringen worden gespreksleiders benaderd die deze avonden zullen leiden.

Mocht je niet op de woensdagavond kunnen, maar wel graag willen deelnemen geef dat dan aan, want er starten ook groepen ’s ochtends of op andere dagen in de week.

Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op!

Aanmelden


  In 12 avonden en een zaterdag behandelen we verschillende thema’s zoals:

  Is er meer?
  Wie is Jezus?
  Waarom stierf Jezus?
  Hoe kun je geloven?
  Bidden: waarom en hoe?
  De bijbel lezen, waarom en hoe?
  Hoe leidt God ons?
  De Heilige Geest?
  Hoe kan ik het kwade weerstaan?
  Waarom en hoe vertellen we het anderen?
  Geneest God ook nu nog?
  Hoe zit het met de kerk?