Alpha cursus

Alpha cursus

Voor als jij meer wilt weten over het christelijk geloof

Wat is de Alpha Cursus?

Bij Alpha krijgt iedereen de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook heel gezellig! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent van harte welkom! Ga ook dit avontuur aan en geef je op!

De Alpha is wekelijks en geheel gratis, inclusief een maaltijd.

Hoe?
In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken we wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren we naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover je kunt doorpraten in kleine gespreksgroepen.

Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl, schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de eerstvolgende cursus in CityLight of stuur een mailtje naar info@citylightalkmaar.nl

De onderwerpen zijn:

Is er meer
Wie is Jezus
Waarom stierf Jezus
Hoe kun je geloven
Bidden: waarom en hoe
De bijbel lezen, waarom en hoe
Hoe leidt God ons
De Heilige Geest
Hoe kan ik het kwade weerstaan
Waarom en hoe vertellen we het anderen
Geneest God ook nu nog
Hoe zit het met de kerk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van onze activiteiten en events. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan weet je precies welke activiteiten er op het programma staan en wanneer de eerstvolgende Alpha cursus in CityLight wordt gegeven.