Laden Evenementen
06
juni
donderdag

Marriage Course

6 juni 2019 @18:45 - 22:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

€145
  • Dit evenement is voorbij.

Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course is een cursus van 7 avonden, ontwikkeld  om ieder echtpaar (jong en oud)  te helpen hun relatie te versterken. Om samen te werken aan een sterk en gezond huwelijk dat een leven lang mee kan.

De cursus biedt ook een geweldige mogelijkheid om samen – op een leuke manier – meer tijd te besteden aan je relatie. De cursus gaat over onderwerpen die door alle drukte gemakkelijk aan de aandacht kunnen ontsnappen in je huwelijk. De cursus is heel praktisch van aard en geeft je handvatten om je te helpen je huwelijk te versterken.

Tijdens de avonden eet je samen, luister je naar een inleiding, kijk je naar stukjes film  en ga je met werkvormen aan de slag. Er is veel tijd om de onderwerpen samen door te praten. Er vinden geen groepsdiscussies plaats en er word je niet gevraagd iets over je relatie aan iemand anders te vertellen. De hele cursus is er op gericht om jullie samen stappen te laten maken.

Voor wie?

De Marriage Course is voor ieder stel dat wil werken aan en wil investeren in hun relatie. Het maakt niet uit of je minder dan twee jaar of meer dan dertig jaar getrouwd bent.

Als je al een sterk huwelijk hebt zal deze cursus je helpen je relatie verder te verbeteren en  verdiepen.

Als je huwelijk wat moeizaam is, omdat je worstelt met bepaalde zaken, geeft deze cursus je hele praktische tips om je te helpen aan de moeilijke punten te werken.

Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe uitdaging in je huwelijk staat, bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een verandering in carrière, verdriet waarmee een van de twee geconfronteerd wordt, lastige pubers, enz. Het is goed om daar samen mee aan de slag te gaan, deze cursus helpt je daarbij.      Hoewel de cursus  is gebaseerd op christelijke principes, is ze universeel toepasbaar op elk huwelijk. We nodigen juist iedereen van harte uit om de cursus te volgen, vanuit welk perspectief of vertrekpunt dan ook.

De onderwerpen zijn:

  • Sterke fundamenten leggen
  • De kunst van het communiceren
  • Conflicten oplossen
  • Kracht van vergeving
  • Ouders en schoonouders
  • Intimiteit en seksualiteit
  • Liefde in actie

 De avonden zien er als volgt uit:

Diner voor 2 – iedere avond begint met een heerlijke maaltijd. Je zit gezellig samen aan een tafeltje tussen andere stellen in een restaurant-achtige sfeer. Je bent er echt eventjes helemaal uit.

Praatje – iedere avond wordt er een inleiding gehouden. Soms vertellen de cursusleiders iets over het onderwerp en worden er aansprekende stukjes film of DVD gebruikt.

Koffie en werken – tijdens de avond, krijg je als echtpaar opdrachten die je samen uitvoert. Daarna praat je aan de hand van vragen door over het onderwerp.

Huiswerk – aan het eind van iedere avond krijg je wat huiswerk mee, dat je samen als stel maakt,     ter voorbereiding van de volgende cursusavond. Niemand anders krijgt dat te zien, het helpt jullie om samen  het gesprek ook thuis verder voort te zetten.

Gegevens
Datum: 6 juni 2019
Tijd: 18:45 - 22:00
Kosten: €145
Evenement Categoriecursus & training
Locatie
Naam van de Locatie: CityLight Alkmaar
Adres: Helderseweg 32
Alkmaar, Noord Holland 1817BA Nederland
Telefoon: 072 5152545
Organisator
Naam Organisator: CityLight Alkmaar
Telefoon: 072 515 25 45
E-mail: